Zöld fokhagyma PESTO

Pesto a SZínes ÉLETMÓD tányéron

 

img_3198.jpg

 

A zöld fokhagyma kiválóan alkalmas a szervezet tavaszi nagytakarítására, salaktalanítására. Tavaszi méregtelenítő kúrák ideális gyógynövénye. Rengeteg ásványi anyagot és nyomelemet, vitamint tartalmaz.
Vértisztító hatása mellett a szervezet ólommentesítésében is részt vesz, tisztítja a vesét és húgyhólyagot.

Lehetőleg nyersen vagy fermentálva fogyasszuk, mert hőkezelve (mint minden ételnek) csökken a gyógyhatása. 

A zöld fokhagymát tisztítás után, beletesszük az aprítógépbe só, hidegen sajtolt olívaolaj, napraforgómag (fenyőmag, tökmag), társaságába, majd pépesítem. Magok nélkül is kiváló.

Kimosott, szárazra törölt kisebb üvegbe tesszük és hűtőben tároljuk a felhasználásig.

Hozzávalók:
2 db zöld fokhagyma
10 dkg mag vagy magmix (napraforgómag-fenyőmag-tökmag)
1/2 dl. olívaolaj


A zöld fokhagyma tartósítható sóval, olajban üvegben eltéve. Nagyon jól jön a SZínes ÉLETMÓD tányérhoz, ha már elő van készítve.

img_3199.jpg

Tégy Magadért!

Címkék: fokhagyma, pesto