Kétszersült

Kétszersült avagy Cantuccini SZínes ÈLETMÓDra hangolva

 

img_3231.jpg

 

 

Az igazi cantuccini egy a nagyon ropogós mandulás kétszersült, mely egész Olaszországban elterjedt, és rengeteg változatban készül. Légmentesen záró fémdobozban hosszan eltartható, de erre nincs sok esélye, mert annyira finom. Kellemesen amarettós, a benne lévő mandulától és méztől pedig hihetetlenül izgalmas ízvilág. Toscanában hagyományosan a helyi specialitásnak számító vin santo nevű édes borba mártogatják, de kávé mellé is szenzációs.

 

 

A cantuccini SZínes ÉLETMÓDra hangolva:

 

Hozzávalók:

20 dkg darált mandula

10 dkg zöld banán liszt
2 g szódabikarbóna
3 egész tojás
1 citrom lereszelt héja
4 dkg méz (elhagyható)

2 kiskanál fahéj

1 mokkáskanál szegfűszeg
10 dkg olvasztott vaj
15 dkg mandula darabolva esetleg kevés szárított áfonya vagy meggy.

 
Elkészítés: A hozzávalókat kézzel jól összedolgozzuk, ha szükséges kevés vizet teszünk hozzá.

Két részre osztjuk a tésztát, rudakká formázzuk, sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük, tojással lekenjük.

170 fokra melegített sütőben 15-20 percig sütjük, majd kivesszük, és kissé ferdén felszeleteljük. Visszatesszük a sütiszeleteket úgy, hogy egymást ne fedjék, és 150 fokon 10 percig szárítjuk, így lesz kétszersült.

Kávé mellé kínálhatjuk!

img_3026.jpg