Keserű íz fontossága

A Keserű íz fontossága a SZínes ÉLETMÓD tányéron

 

img_0214.jpg



Sokan szeretik, sokan nem, sokan érzik, sokan nem a keserű ízt.


A keserű íz több okból is hasznos:


- nem csak a szánkban vannak a keserű ízt érzékelők, hanem a tápcsatorna falában is


- a vastagbélben a bélmozgásokért, az egészséges bakteriális flóra fenntartásáért, és némely hormon kibocsátásáért is felelhetnek


- a keserű íz elősegíti az emésztést, a gyomorsav és az epesav termelődését

 

- támogatja a májfunkciót, javítja a tápanyag felszívódást (B12, jód, kalcium, magnézium, vas) 


- keserű ízt érző érzékelők a tüdő falán is vannak, ezek az immunrendszert erősítik


Ételek melyek keserűnek számítana:


- pitypanglevél,  rukkola, cikória, articsóka, endívia, gyömbér, almaecet, kapor, kelbimbó, padlizsán, fodros kel, menta, tőzegáfonya, grapefruit, csalán, fehér spárga, kávé, étcsoki

Címkék: keserü íz